Η «Συντεχνία του Γέλιου» παρουσιάζει την παράσταση «Είμαστε Πάτσι»

22 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΤΑΦΥΛΑ του VolkerLudwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Πρεμιέρες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:30 και στις 14:30

και

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 20:00

Η κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του VolkerLudwig είναι η νέα παράσταση της «Συντεχνίας του Γέλιου» και πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την τραγουδιστική κόντρα «Αγόρια-Κορίτσια» που έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς για την παράστασή μας «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», το νέο μας έργο επιχειρεί να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν.

Πρόκειται για την ιστορία μιας εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται γενναία μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά, η Τζίνα και ο Μάρκος είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος, η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια…θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Βέβαια αυτός ο καινούριος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι. . .

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών με έναν απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο.

Συντελεστές

Κείμενο: VolkerLudwig

Διασκευή: Συντεχνία του Γέλιου

Σκηνοθεσία:Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά-Κοστούμια:Γεωργία Μπούρδα

Τραγούδια:Άννη Θεοχάρη, ΧΑΡΑΓιαννούλα

Μουσική Επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος

Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα

Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Ιωάννα Λιούτσια

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης

Εικαστικήεπιμέλεια: 2yolkBranding&DesignAgency

Επικοινωνία:Χρύσα Ματσαγκάνη

Υπεύθυνη Παραγωγής: Δέσποινα Πετρίδου

Βοηθός Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ

Θεατροπαιδαγωγοί: Δέσποινα Μιτσιάλη, Ιωάννα Λιούτσια

Διανομή: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, ΜαριέλαΔουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

Πληροφορίες Παράστασης

Πρεμιέρες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:30 &στις 14:30

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 20:00

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κυριακέςστις 11:30 &στις 14:30

Καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 10€ και 8€ για ομάδες από 25 άτομα και πάνω

Διάρκεια παράστασης

90’ με διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων:

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία

Τηλέφωνα:2106644250, 6943236032, 6978068699

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)  | Τηλέφωνο: 2103464380

Η Συντεχνία του Γέλιου περιλαμβάνει επίσης στο ρεπερτόριο της τα έργα «Μια Γιορτή στου Νουριάν»,«Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν»και «ο Μορμόλης».

Το «Μια γιορτή στου Νουριάν» του VolkerLudwig είναι μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις και την πολιτισμική συμφιλίωση. Παίχτηκε στο θέατρο Πορεία  από το 2011έως το 2014 όπου άφησε εποχή, δημιουργώντας ένα πολιτικό θέατρο για παιδιά και επέστρεψε ανανεωμένο στοΣύγχρονο Θέατρο το 2021-2022. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Κουκαλάνι και παίζουν οιΦώτης Λαζάρου, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Χρήστου, Ηρώ Χαλκίδη, Ναταλία Πήδουλα, Σπύρος Δασκαλάκης και Γιώργος Ιωσηφίδης.

Η παράσταση «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν»είναιμια ξέφρενη και τρυφερή κωμωδία τουRoyKiftπου έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του, και επιστρέφει στο ρεπερτόριο της Συντεχνίας του Γέλιου για 3η χρονιά! Σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα με τους Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Μικέ Γλύκα, Θάνο Αλεξίου, Αντώνη Χρήστου, Φώτη Λαζάρου, Τάνια Παλαιολόγου και ΒασίληΚουκαλάνι. Τη μουσική υπογράφουν: ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε συνεργασία  των Χατζηφραγκέτα στο τραγούδι «Ραπ των αμαξιδίων» και ο ηθοποιός Γιώργος(Τζούλιο) Κατσής στο τραγούδι «Σούπερμαν».

«Ο Μορμόλης» του RainerHachfeld δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Παλούμπη και ΒασίληΚουκαλάνι και ακούγονται τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Διανομή:Βασιλική Διαλυνά, ΒάσιαΛακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης.

error: Defacto.news
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE